мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Поражда ли се опасност от оформяне на неприятни ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не носи риск от оформяне на неочаквани неочаквани реакции за клиентите. Фактически процедурата по мезотерапия се извършва с фина и тънка игла, изключваща изгледите за забелязващи се и трайни наранявания на която и да е кожа. То е ясно, има случаи, в които е възможно да се появят леки зачервени участъци, посиняване или повече зони на усещане на кожата в третираната зона. Но говорим за краткотрайни реакции, които в цялости минават само за дни. За алергии изобщо/ в никакъв случай не може да става въпрос, затова защоро в мезотерапията се работи с хиалурон, витамини и други подхранващи вещества, които са безспорно безобидни за човешкия организъм и се абсорбират от него безпроблемно.

Мезотерапията – полезна процедура за всички лица и тела

Често техниките по мезотерапия са два вида – за лика и за от раменете до краката. Като мезотерапията за лице е предназначена към захранване и стимулиране на лицето, осигурявайки ѝ здрав и изящен външен образ. Освен това, мезотерапията за тяло включва и други полезни качества, като поощряване премахването на мазнини. По-добре в редовете, които следват да разберем главните факти, които да знаете за двата вида мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросната мезотерапия се използва за лицето, шията. Основното е да поднесе на тази зона нужните неща за вашия организъм . Поради каква причина е потребна мезотерапията за вашия лик? Добре е да знаете, че с годините по лицевата кожа изникват неизбежни белези на стареене. Въпросните да принципно увисване на кожата, загуба на нейната младост, смяна на блясъка и, разбира се, поява на бръчки. Мезотерапията ще ви съдейства да избегнете въпросните ужасни следствия и да запазите свежия и естетичен външен вид на лицето ви. Последиците от прилагането на мезотерапията за лицето ви съдържат дълго получаване на по-млад вид на кожата, отърваване от леки бръчки, едновременно с изличаване на ненужните торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Едно малко чудо, спомагащо вашето лице да изглежда приблизително до чисто ново.

2. Мезотерапия за тяло – вече знаете, мезотерапията за тяло се различава от гореописаната по своята задача и насоки. Тази терапия е отправена най-общо към редуциране на повечето мазнини и оформяне на съответната област от телата ни в мечтаните мерки. Въпросният напредък се извършва съсредоточавайки се върху алфа – и бета – рецепторите на мазнините и техните клетки. Можем да ви обясним най-лесно каква е дейността на споменатите по-горе рецептори. Истина е, че въпросните рецептори приличат на вход и изход за мазнините. С други думи през алфа – рецепторите въпросните клетки получават мазнини за запасяване, докато бета – рецепторите ги използват ако имаме нужда от по-голямо количество жизненост . В този момент изиграва своята роля мезотерапията като практика. Инжектираните чрез мезотерапията необходими субстанции активизира дейността на бета – рецепторите по отношение извеждане на мазнините и освен това спират обратния прием на мазнини в клетките чрез алфа – рецепторите. Това е начинът се осъществяват немалко положителни за нас ефекти. Съобразно конкретната зона на инжектиране на мезотерапията, същите полезни последици е възможно да притежават намаляване и оформяне на коремната област, областта на бедрата, задните част или областта на ръцете. В допълнение, чрез мезотерапията ще се достигне до махане на целулита и смъкване на размерите ни. Е, ако искате готино и здраво тяло, мезотерапията ще е много полезна за реализиране на вашите изисквания.

мезотерапия 1
мезотерапия

Мезотерапия – полезни съвети

Представяме ви практични препоръки за моментите, когато ще сте на мезотерапия. Съветите се отнасят до това какво трябва и кое не бива да се реализира преди и след мезотерапията, заедно с начините за максимум продължаване на ефектите от инжектирането. Това са главните ни думи към всички, избрали мезотерапията:

– само при лекари – това е първият и вероятно най-важен съвет, касаещ мезотерапията, за който да сте стриктни. Мезотерапията е наложително да се случва само и единствено в в кабинет на лекар или клиники, специализирали в тази сфера. Не се подвеждайте като ви казват, че практиката свършва елементарно и неусетно. Не забравяйте, че се говори за здравословното ви състояние и красив външнен вид, и не е добре да ги пускате в ръцете на съмнителни лица и фирми.

– колкото се може повече знание – не се плашете да задавате въпроси и да настоявате за колкото се може повече знание относно процедурата по мезотерапия, която сте решили да бъде изпълнена, и откриващите се в нея съставни части. Ако ви е известно всичко което предстои, перфектно за вас. Препоръчително е да се заинтересувате какви течности ще ви инжектират. Попитайте дали веществата са донесени пряко от производителя или оторизиран представител, освен това какви са гаранциите за качеството на съставките им. Ако манипулацията по мезотерапия действително се реализира в аналогия с отличните днешни критерии в тази сфера, специалистите няма да се дърпат да отговорят ясно и изчерпателно на всякакви питания.

– не се залъгвайте по финансовите параметри за мезотерапията – при положение че ви предложат направа на мезотерапия на прекалено снижена сума спрямо другите в сферата, се замислите дали всичко си струва. Лично ние ви умоляваме да не позволявате да занижават качествената манипулация по мезотерапия, защото това след това е възможно да доведе до изникване на нежелателни и даже отрицателни реакции за кожата ви.

– тъкмо преди мезотерапията – намират се някои вещества, за които е важно да не се взимат тъкмо преди осъществяването на процедурата по мезотерапия. С „директно“ в този контекст имаме предвид период от 24 часа по-рано от същинската активност. Какви точно са тези по-скоро забранени неща? Такива биват аспирина и всички аналогични вещества със съдоразширяващи свойства, разбира се, и всякакви алкохолни напитки. В определени случаи поглъщането на подобни вещества преди мезотерапия води до нежелани следствия за здравословното ви състояние.

– точно след мезотерапията – след финализиране на техниката по мезотерапия, е нужно да следвате специфични правила и положителни хрумвания. В началото, няколко часа след финала на мезотерапията не се гримирайте. Вземането на душ или вана и също мокренето на работеното място за пореден път е грешка. Другият ни съвет към всеки клиент е за по-дълъг период, и по-конкретно две пълни денонощия или 2 х 24 часа след края на манипулационните действия по мезотерапия. Внимавайте в посочения периос да не лъжете с тренировки или прекалени натоварвания , заради които ще получите пигментаци на лицето, а също така да не правите каквито и да е процедури с топлина сауна, парна баня.

– дарете си дълговременни последствия – както обяснихме, стигането до дълготрайни последствия от техниката по мезотерапия до голяма степен зависи от вашите персонални дейности и обичаи. Удължаването на реакцията на/ действието на мезотерапията е пряко включено в воденето на специализирани диети, поддържането на тялото в добра форма и , разбира се, придържането към здравословен начин на живот. За подробна информация по отношение на съвети след извършване на процедурата по мезотерапия, говорете с вашия специалист.

мезотерапия 2
мезотерапия

На колко сесии по мезотерапия трябва да спрем?

В повечето случаи манипулациите по мезотерапия се случват в групи от по две или три за областта на лицето и 4-10 за тялото . То е ясно, точният брой на мезотерапевтичните техники се обвързва до голяма степен от вашите индивидуални характеристики и нужди. Времевата пауза между отделните сесии по мезотерапия варира до максимум 3 седмици. След свършване на съответния сеанс по мезотерапия с предварително ясните на брой процедури, нова сесия се извършва не по-рано след 180 дни. Задълбочено изговорете с избрания от вас специалист количеството на манипулациите по мезотерапия и очакваните финални резултати. Също изберете план за правенето им, която да кореспондира както на вашето ежедневие и предпочитания, а и на необходимостите за функциониране на мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Какви са рисковете за излагане на мезотерапия?

Както при повечето сеанси, за мезотерапията също така са известни малко опасности. Те се отнасят най-вече за точно определени групи от хора: жени в бременност и жени, които кърмят, болни от онкологични състояния и имащи редовно сърцебиене или загуба на съзнание. При такива случаи не е добре доверяването на мезотерапията като процедура. Също така се ясни и някои други случаи, за които непременно трябва да се консултирате с вашия медицински специалист. Част от тях са състояния на алергии или пък правено лечение със съдоразширяващи препарати. При положение че се отнасят до вас, говорете на вашия лекар, за да има възможност да обсъдите дружно възможностите и опасностите при възможно използване на процедура по мезотерапия.

мезотерапия 4
мезотерапия

Кои са особеностите на мезотерапията?

След като разгледахме основните от приложенията на мезотерапията, дойде задължителният миг да обобщим и основните ѝ предимства за всички хора. Споменатите стартират от относително леката за слагане и безболезнена процедура на поставяне на мезотерапията, и могат да се похвалят с идеалните постижения за кожата и външния вид на човека, които са нейно дело. Припомнете си накратко защо мезотерапията е идеалният избор за вас:

1. Мезотерапия: безболезнен метод – основното, което е мезотерапията, е инжектиране най-различни ценни субстанции в проблематични зони от човешкото лице и човешкото тяло. Въпросната техника е доста лесна за осъществяване и същевременно изцяло безболезнена за човек. Ето я и причината няма смисъл да се тревожите за появяване на някаква болезненост или различни неприятни състояния паралелно с мезотерапията. Онова, което е възможно да усетите, е бързо боцкане или усещане за парене в третираната зона.

2. Мезотерапия: отсъствие на опасност за нашето здраве – също много важно предимство на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не е свързана с никакви сериозни последвали действия или здравословни рискове. Хиалуроновата киселина, витамините и по принцип подхранващите субстанции, използващи се в мезотерапията, не представляват риск за нашето здраве и се възприемат без проблем ./ идеално от него. Така че има малка вероятност от проявяване на алергични отговори и типични гадни ефекти.

3. Мезотерапия: ефикасност – разбира се, ефикасността е най-търсената характеристика от модерната естетична процедура. Бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви донесе удовлетворение. Техниката по мезотерапия се счита за успешен метод за борба с различни кожни проблеми – започвайки от нейното стареене и дефицит на здравина, и достигайки до акенична кожа, поява на цветни петна. Като допълнение, мезотерапията действа идеално за премахване на излишните мазнини и оптимизиране на формата на тялото и състоянието на различни области от човешките тела. Без да гледаме дали се мисли за кожата на лицето или пък на други части от тялото, мезотерапията е абсолютен гарант за качествени и смислени последствия.

4. Мезотерапия: още повече ползи – както обяснихме в глава „Мезотерапия – най-важни особености и употреби“, мезотерапията печели славата, че е ефикасна за човешкото тяло в най-различни направления. Ето и причинатапредпочитайки мезотерапия за заличаване на червени кръгове и различни петна, вие ще добиете и допълнителни полезни ефекти. От една страна, мезотерапията съдейства за по-добрата циркулация и приток на кръв към работената област. Също така, е възможно също така мезотерапията да помогне за намаляването на различни болежки и схващания на мускулите в тази област. Предпочитайки мезотерапията, вие гарантирано отивате към доближаването до солидно, релефно и красиво тяло.

5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – по принцип постиженията от мезотерапията могат да се видят най-малко седмица след нейното първо прилагане. Според проблема, който се подобрява, се назначават максимум две процедури по мезотерапия за една година. Всяка от манипулациите по мезотерапия работи с подсилващи терапии през един, два или три месеца. Мезотерапията гарантира категорично трайни промени към цялостния вид на кожата. Ако искате това, вие трябва да сте упорити и да се постараете. Дълговременните реакции от мезотерапията са в комплект със следене на диети и водене на здравословен начин на живот от всеки пациент. Ето защо ще ви посъветваме да бъдете отговорни към своето здраве и външен вид, за да наслаждавате действително колкото се може по-голяма ефикасност от мезотерапията като манипулация.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме досега, наред с всички полезни вещества, в мезотерапията се оползотворява и хиалуронова киселина. Тази киселина е изключително чудесна алтернатива не изолирано за мезотерапията, а също и за най-различни други процедури в козметичната индустрия. Причините за това са много. Първо, хиалуронът е тотално органична съставка, синтезираща се от нашето тяло в нормално състояние. Освен всичко хиалуроновата киселина съдържа отлични специфичности за задържане на овлажняването на кожата, подсилване на здравината ѝ и бавене на застаряването. Предлагаме ви генералните предимства на хиалуроновата киселина, правещи употребата ѝ в мезотерапията така ефикасно за клиента:

1. Не вреди на клиентите – хиалуронът е субстанция, образуваща се в организма ни. Това прави поставянето ѝ по време на мезотерапията доказано сигурно. Тя се приема необикновено безпроблемно от нашето тяло и не води до никакви сериозни алергични състояния или други странични реакции. А защо реално/ Но всъщност защо е добре за човека слагането на хиалуроново вещество посредством мезотерапия или други козметични манипулации? За съжаление с всяка следваща година процесът на образуване на хиалуронова киселина, за който ви разказахме, значително отслабва. Това действа отрицателно на общия вид, здравината и хидратирането на кожата. Сдобиването с допълнително киселина с хиалурон с помощта на мезотерапията съдейства за задържане на младежкия вид на кожата и изличаване на всякакви кожни неприятности.

2. Моментални и качествени следствия – поставянето на хиалуроновото вещество в мезотерапията и различните козметични процедури дава бързи и ефикасни резултати за клиента относно качеството на кожата му. Въпросните навременни и ефикасни постижения са получавани при разнообразни поставяния на киселината с хиалурон в това отношение. Независимо дали се касае за всеобщо подобряване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък изличаване на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселинна субстанция ще бъде особено полезна. Същите характеристики на хиалуронът я правят така желана и експлоатирана в процедурите по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалуронова киселинна субстанция ще ви достави мечтаните резултати и ще преобразува много цялостното излъчване на вашата кожа.

3. Постигане на качествените резултати – следващо особено ценно последствие на хиалуронът, правещо я много подходяща за мезотерапия и разни процедури на козметиката. Качественото въздействие на хиалуроновата киселина върху всяка кожа е с трайност за особено дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на този период, спокойно може да се направи допълнителна манипулация по мезотерапия или която и да е друга козметична процедура с присъствие на киселина с хиалурон, за да се запази качественият и привлекателен външен вид на кожата.

4. Елементарно и безболезнено инжектиране – и не на последно място, процесът по слагане на хиалуронът в тялото ни е твърде лесен и едновремнно без болезненост за клиентите. Обикновено той се случва за максимум 15 минути. Дори и в случай че говорим за мезотерапия, филъри за лице или разнообразни практики с хиалурон, не се наблюдават силни болки или нежелани усещания за човек. Както разбрахте, по изключение може да получите чувство за едва доловино боцване или парене на въпросното място. Тези усещание , естествено, отшумяват бързо след приключване на сесията.

С помощта на Аестетика клиник ще бъдете категорично спокойни за качеството и безопасността на реализираните процедури по мезотерапия. Нашите специалисти се отличават с доказана квалификация и богат опит в тази сфера, а използваните консумативи за мезотерапията, са единствено на най-добро ниво. Елате в Аестетика клиник и ще добиете най-добри последици относно красивия и хармоничен вид на кожата ви!

Мезотерапия
Поражда ли се опасност от оформяне на неприятни ефекти от мезотерапията?
Мезотерапията – полезна процедура за всички лица и тела
Мезотерапия – полезни съвети
На колко сесии по мезотерапия трябва да спрем?
Какви са рисковете за излагане на мезотерапия?
Кои са особеностите на мезотерапията?
Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?