Гражданска отговорност – защитата за всеки, който кара кола

Гражданска отговорност – защитата за всеки, който кара кола

Гражданската отговорност е вид задължителна застраховка за автомобили . Текстът на гражданската отговорност гласи, че застрахователят, който сме избрали ще плати , договорената сума за вреди, дело на застрахованото лице на други превозни средства . Компенсацията на гражданската отговорност обхваща както имуществени , така и психологически щети или нарушаване на ангажиментите на този, който е застрахован .

Покачване на брокерите , които ви дават гражданска отговорност

Предлагането на застраховки – гражданска отговорност дава основата за предоставянето ѝ от още повече нови агенции и агенти . Когато започнете да търсите кое място да изберете за сключване на този тип застраховка, добре е да внимавате и да се доверите на увереността , бранда и високото качество на Вашия бъдещ застраховател . В този дух на мислене ние ви предоставяме качество и професионалисти, така да се превърнем във вашият надежден другар за застраховката гражданска отговорност на вашата кола или мотор.

Какво обхваща гражданската отговорност?

– необходима застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите , при която компанията застраховател е задължена да осигури отговорността на застрахования водач за направените от собственика щети на други лица , създадени по време на използването на лек и тежкотоварен автомобил до определените в Кодекса за застраховане лимити .

Трети лица са всички, които във времето на сблъсъка, се намират в съответното превозно средство , с налична гражданска отговорност. Ако към момента на пътно-транспортното произшествие хората в автомобила са над броя на местата , въведени в гражданската отговорност, то всички компенсации ще спаднат по равно и ще бъдат разпределени по равно между пострадалите . Общата стойност, отредена като компенсация на гражданската отговорност, не трябва да бъде над общата застрахователна стойност на местата в превозното средство .

– застраховка „Злополука на лицата в превозните средства”, която гарантира включване на мястото на шофьора или за всички пътнически места в автомобила . Застраховката, за разлика от гражданската отговорност, важи навсякъде и се добавя при изразено желание от застрахованото лице.

Видове  гражданска отговорност 1
Видове гражданска отговорност

Към кого е насочена застраховката гражданска отговорност?

Гражданската отговорност може да се сключи както от физически лица , така и от бизнеси. Плюс това, тя има възможност да бъде сключена самостоятелно или съвместно с добавена застраховка „Злополука на лицата в превозните средства“.

Защо е необходима гражданската отговорност?

– по желание за заплащането на застрахователен комплект [гражданска отговорност и произшествие на пътниците в превозните средства ] си осигурявате спокойствие, че освен отговорността за вреди на пасажерите , при произшествие ще бъдат обезщетени собственика и всички пътници в застрахованото моторно превозно средство ;

– удобство за подготвяне в реално време, посредством онлайн платформа за попълване и подписване на бланка за гражданска отговорност;

– възможност за транспортиране на Вашата полица застраховката гражданска отговорност на заявен от потребителя адрес;

– възможност за оглед на развалено превозно средство, което има гражданска отговорност, на адрес по желание на клиента.

Най-добрите оферти за  гражданска отговорност 2
Най-добрите оферти за гражданска отговорност

Гражданска отговорност за спрени от движение леки и тежкотоварни автомобили

Според текста на Кодекса за застраховането, гражданската отговорност е обезателна за всички автомобили , които са регистрирани на територията на България и все още се водят в движение . Това е валидно и за стопаните , които не карат превозните средства , но все още имат регистрационните номера и удостоверенията. Тези леки коли по същата логика е редно да имат заплатена застраховка гражданска отговорност. За безпроблемно шофиране нашият екип ви препоръчваме да гледате наглед незначителните елементи , защото пренебрегването и неспазването на Кодекса за застраховането може да Ви донесе много главоболия . Според Кодекса, собствениците на автомобили , които нямат валидна задължителната гражданска отговорност, може да се наложи да си платят . Глобата , заради липсата на гражданска отговорност варират от 400 до 600 лева за физически лица, а за юридически – от 2000 до 5000 лева.

Избери сега  гражданска отговорност 3
Избери сега гражданска отговорност

Ръст на предлагането на застраховките – гражданска отговорност

Застраховките от типа – гражданска отговорност формират значителна част от застрахователния пазар в България . През годините статистиките за сключване на застраховката гражданска отговорност продължават да растат , като това се наблюдава още повече след учредяването на безусловната застраховка гражданска отговорност за всички коли :

– 2012 година – 293,276,409 лева

– 2013 година – 318,792,586 лева

– 2014 година – 344,429,245 лева

– 2015 година – 368,230,120 лева

– 2016 година – 402,152,103 лева

Само за период от пет години 5 г. наблюдаваме значително по-голямо търсене на застраховки гражданска отговорност на автомобили .

Защо гражданската отговорност е неразделна част от документите на автомобила в България ?

Употребяването на мотори и коли носи със себе си безброй рискове , които се създават на пътя. По тази причина органите на реда на територията на България разпорежда всички собственици и водачи на автомобили да притежават с действителна гражданска отговорност. Този тип застраховка – гражданска отговорност е популярна в много страни , като във всяка държава може да има разминавания и да включва набор от точки . Според законодателството на страната , всички превозни средства, вписани на българска територия и са използваеми , са задължен да имат налична застраховка гражданска отговорност.

Избери сега  гражданска отговорност 4
Избери сега гражданска отговорност

Изберете доверен застраховател за вашата застраховка гражданска отговорност

Доверете се на нашата застраховка гражданска отговорност, за да сте сигурни във всеки километър по пътя . Нашата компания е партньор на собствениците на автомобили в България , като нашите застраховки гражданска отговорност осигурят спокойствие на хилядите застраховани клиенти. Освен нашата гражданска отговорност, разгледайте още :

Най-добрите оферти за  гражданска отговорност 5
Най-добрите оферти за гражданска отговорност
Избери сега  гражданска отговорност 6
Избери сега гражданска отговорност
Изгодна  гражданска отговорност 7
Изгодна гражданска отговорност
Най-добрите оферти за  гражданска отговорност 8
Най-добрите оферти за гражданска отговорност
Открий най-добрата  гражданска отговорност 9
Открий най-добрата гражданска отговорност

Покачване на брокерите , които ви дават гражданска отговорност
Какво обхваща гражданската отговорност?
Към кого е насочена застраховката гражданска отговорност?
Защо е необходима гражданската отговорност?
Гражданска отговорност за спрени от движение леки и тежкотоварни автомобили
Ръст на предлагането на застраховките – гражданска отговорност
Защо гражданската отговорност е неразделна част от документите на автомобила в България ?
Изберете доверен застраховател за вашата застраховка гражданска отговорност