протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са природно важни макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те имат важно значение за стандартния развой и процеси в човешкия организъм. Реално протеините служат за един от структурните градивни компоненти на които и да е живи клетки. Мисиите, които изпълняват в системата , са жизнено значими и особено многосъставни. Тръгвайки от присъщите основни такива, имащи обвързаност с състава на клетките, и достигайки до формирането на натурални опори на организма и пренасянето на въздух до тъканите. Телата ни имат способностите да обобщят голям брой от аминокиселините, част от образуването на протеините, но още такива се налага да взимаме от външни източници. Това могат да са продуктите , наситени с протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

Мисия на протеините

Протеините притежават множество съществено важни предназначения в човешкото тяло. Ако искате да сме точни, практически няма дейност в тялото ни, който да не е във връзка с определен протеин. Функциите на протеините са широко многообразни , но ще се опитаме да ги съберем в няколко базови групи.

– полагащи функции – структуроопределящите функции на протеините се различават от една тяхна много характерна индивидуалност . Именно умението на протеиновите молекули да се слепят едни с други , за да градят конкретните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са част от граденето и поддържането вида на клетката, както и в нейната съставна организация . Най-важният конструктивен протеин в тялото ни е колагенът. Той има важна функция в развоя на костната система, ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от полагащо значение за скелетно-мускулния апарат и заниженото им количество задължително довежда до изникването на деликатни ситуации в него.

– запазване на електролитния баланс – протеините всъщност и разполагат с множество свойства , във връзка с поддръжката на електролитния баланс или pH баланса в системата. Хранителните вещества и течностите, които приемаме постоянно , биха могли да разместят тези нива . А това води до тежки хронични болести. Естествено протеините предпазват тялото ни от сходно негативно въздействие , като помагат за изравняването на електролитния баланс.

– засилване на имунната система – може да се каже , че протеините са основната хранителна единица, която поддържа обичайната работа на имунната система. Коя е основната работа на човешката имунна система? Да осигурява антитела за премахване на попадналите в тялото вируси и микроби . Е, този тип антитела по своето устройство всъщност са протеини. Изхождайки от този факт е от толкова огромно значение да снабдяваме имунната си система с необходимото количество протеини, за да успее тя да съществува ефективно и да ни предпазва от доста заболявания .

– транспортни действия – протеините имат важна роля и в пренасянето на хранителни вещества в тялото . Те изпращат до клетките неизменни за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Ето как става възможно доставянето на кислорода в клетката и също изпускането на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които играят ролята на значителни катализатори в нашия организъм, се наричат ензими. Те задействат дейността на разграждане на хранителните вещества до по-дребни и приложими компоненти . Ето как тези протеини доста компенсират времето за протичане процеса на храносмилане. Наличието на нужното количество ензими в тялото е от съществено значение, защото при недостига им е възможно да изскочат типични тревоги с храносмилането.

– отразяващи функции – като условие от съединението на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в метода на междуклетъчна и междутъканна комуникация . С други думи , те играят службата на своеобразни вестители в човешкия организъм. Пример за такъв определен протеин е инсулинът, който изпълнява значителна функция в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които може би се разбира най-малко. Действително доста от протеините играят ролята на молекули, долавящи установен разред сигнали. Често такива протеинови сензори са вградени в клетъчните мембрани. Тяхната функция е да разкодират молекулните сигнали, доставени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в човешките клетки и органи става използвайки т.нар. двигателни протеини. Същото е във валидност и целокупно за придвижването на организма . Като пример за двигателен протеин можем да посочим немалко. Той се помещава в мускулната тъкан и влияе върху отмерените им импулси, чрез които се реализира свиването на скелетната мускулатура и придвижването на тялото в пространството.

– допълнителни функции – и не на последно място , в някои стечения би могло протеините да се използват от човека като основополагащ ресурсен приток . Разбираме най-много обстоятелства , когато организмът изпитва глад за въглехидрати. Тази група протеини, извършващи добавена функция свързана с отдаването на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са добър действащ вариант за приемане на нужните размери протеин на тялото . Те са особено съществени за ежедневно активните хора , фактически дават на системата потребната мощ, за да устои на постоянното напрежение . Представяме ви съществените варианти на протеини, които можем да си набавяме чрез хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – той е най-желан от средите поради лекото му разграждане и усвояване от организма . Действително трудно бихме могли да вземем точното количество от него чрез яденето , без сериозно затормозяване своя стомах.

– казеин – именуван още като млечен протеин. Той гарантира неспирното отделяне на някои аминокиселини, осъществяващи главна мисия в порастването и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съставен от силни количества на аминокиселини, във връзка със скелетната мускулатура. Набавянето му поощрява общата мощ и устойчивост на мускулите.

– яйчен протеин – силното му предимство е възможността му да се абсорбира изцяло от системата на тялото . Той прави възможно непрекъснатото отделяне на градивни витамини за мускулите.

– растителен протеин – също доста съществен за мускулатурата от асортиментите с животински състав. Въпреки това той има слаби нива на наситени мазнини, което е от важна значимост не просто за нашата визия , но и за изрядността на сърцето.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Еволюция на протеина

Преди да разгледаме ефекта и плюсовете на протеините за човешкия организъм, ще погледнем историята на тяхното откриване и извеждане като индивидуални частици. Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който ясно разделя протеините от другите познати органични вещества . Това става през отдавнашната 1789 година. След множество изследвания , проведени през аналогичния момент , Фуркроа фиксира албумина, фибрина и желатина като самостоятелни елементи с животински произход . По нататък учените отделят по-съществено внимание на този тип частици и започва намирането на повече информация за тях. Понятието „протеин“ е поставено за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Чрез което той назовава фибрина, албумина и други подобни консистемции . Берцелиус открива и тяхната роля като изходни за живите клетки елементи . Работата му в последствие бива развита от други редица учени , които поетапно изучават синтезирането и химичния сплав на протеините, както и всички техни дейности и предназначения в човешкия организъм.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и сила на съответстващи цени

В продуктите на Ready for life бихте могли да закупите серия протеини и протеинови продукти, част от колекциите на широко известни и гарантирани фирми за хранителни добавки. Те не просто ще ви помогнат за идеално оформено тяло, но и ще ви помогнат за поддържане изрядно здраве . И още, при нас имате свободата да си поръчате тези първостепенни продукти на действително съответстващи стойности . Запознайте се с най-примамливите идеи от раздела „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – водим начало с този първокачествен прахообразен продукт. Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е идеален за рутинно трениращите . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. Допълнително , хранителната добавка съдържа голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно сте наясно , тези аминокиселини, събрани под съответното наименование BCAA, са значително важни за който и да е често деен човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка по принцип се прави преди и след натоварване , но за по-сигурен действие сте свободни да осъществите и още един прием всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто натурален гейнър, потребен за стабилно укрепване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко разновидности протеин с максимален биологичен потенциал , постигайки голям анаболен ефект. И не само това, заради на въглехидратите, в състава на , продуктът е и прекрасен източник на мощ за системата на организма. Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефикасните гейнъри в продажба . Хубаво е да се консумира ½ мярка сутрин ½ доза след дейност .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този протеинов продукт ще ви бъде от полза да увеличите мускулната си маса, разбра се да поддържате вашите мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е разработен от различни индивидуални лаборатории и има много сертификати за качество. Като бонус можете да закупите в страхотни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Препоръчително е да се изпива 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 мярка след натоварване . За бързоразвиващи се ефекти , бихте могли да проектирате и допълнителна напитка от протеиновия продукт преди натоварване или пък през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – висококачествен протеинов продукт, принадлежащ към прочута на световно ниво серия за фитнес хранителни вещества Myprotein. Дава на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух материал . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи занижено състовяние на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и задължителни аминокиселини. Страхотен избор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто желаят да водят здравословен начин на живот . 25 грама от праха се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра обикновено се пие до половин час след упражнения , но ако не можете, можете да я взимате и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – подобна опция от марката Myprotein, което пък е подготвено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкото тяло над 22 грама протеин на приемане, както и пълния списък от есенциални аминокиселини. Материалът има изключително благоприятно действие върху създаването на мускулната маса и методите на абсорбиране на полезните хранителни вещества от човека. Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се доставят 2 или 3 такива количества ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен както за ежедневно трениращи , също и за хора които желаят да повишат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първокачествени протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяка доза от 25 грама доставя на организма 21 грама чист протеин. Приемът подпомага прогреса на чистата мускулна маса и действието на анаболните процеси в тялото . Хубаво е на ден да се приемат по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след активности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, изпълнена с доказани протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за бързото и ефикасно стимулиране на активна мускулна маса. Допълнително , протеиновият продукт е наличен в прехласващи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря много лесно във вода. Подобно на предната опция , се пият по 2 порции дневно – 1 сутрин и 1 след активности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още един протеинов продукт на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той забърза ускореното и съществено ниво на мускулна маса, както и по-доброто възстановяване на организма след интензивни тренировки . Не съдържа лактоза, а стойностите на захар и мазнини в него са значително минимални . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и широк спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Добре е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след спортуване . Ако преследвате най-добри успехи , можете да включите и допълнителна доза от протеиновия продукт сред яденетата .

Вижте брошурата на Ready for life и си изберете най-висококачествените протеинови продукти на идеално изгодни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Мисия на протеините
Протеинови хранителни добавки
Еволюция на протеина
Протеините на Ready for life – сигурност и сила на съответстващи цени

Leave a Reply